‘Als ervaren Trainer-Acteur werk ik op een interactieve manier, waarbij ‘zelf doen en ontdekken’ voorop staat’

Marjolein van Breda

Functie: Zorgcoördinator en trainer

Expertise: Leerlingondersteuning en begeleiding vmbo, trainer en trainer-acteur

Werkzaam bij: RSG Pantarijn Wageningen en ACTING (Advies, Coaching en Training ingegeven door kennis en expertise) 

Functie binnen de NVS-NVL: Redactielid Bij de Les en trainer/ontwikkelaar op het terrein van leerlingbegeleiding en ondersteuning medewerkers in het vo en mbo

Geeft deze training: Coaching- en begeleidingsvaardigheden en diverse trainingsmodules leerlingondersteuning

Achtergrond: Ik ben mijn loopbaan begonnen in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige heb ik daarna de lerarenopleiding voor verpleegkundige afgerond, evenals de post-hbo-opleiding Gezondheidskunde en Welzijn aan de HAN. Ik heb voor verschillende opleidingscentra en instanties gewerkt als docent /coach -verpleegkunde en docent Zorg & Welzijn binnen het vmbo. De laatste tien jaar ben ik als zorgcoördinator werkzaam op een vmbo waar ik mij gespecialiseerd heb in coördinerende taken, passend onderwijs, coaching en intervisie. Mijn hart ligt bij het optimaliseren van kwaliteit op een breed gebied.

Over het belang van haar expertise: Door de jaren heen heb ik kennis en vaardigheden opgedaan die aansluiten bij mijn ideeën. Mijn kracht is om – samen met andere onderwijsprofessionals – op zoek te gaan naar mogelijkheden die leiden tot verbetering van kwaliteit van onderwijs. Als ervaren Trainer-Acteur maak ik gebruik van deze kwaliteiten tijdens trainingen en/of lessen en werk ik op een interactieve manier, waarbij ‘zelf doen en ontdekken’ voorop staat. Kinderen, jongeren en volwassenen die in een leerproces zitten en zich voorbereiden op een plaats in de maatschappij, verdienen alle kansen om zich goed te ontwikkelen. Dit moet optimaal gefaciliteerd worden in elke veilige leeromgeving. Daar stá en gá ik voor!