‘Elke dag is anders in het onderwijs, maar voor een zorgoördinator is ieder uur anders’

 

Cherifa Hendriks

Functie: Zorgcoördinator en trainer

Expertise: Vmbo en praktijkonderwijs

Werkzaam bij: Pro College

Functie binnen NVS-NVL: Trainer, ontwikkelaar en coach

Geeft deze training: Basiscursus zorg- en ondersteuningscoördinator, intervisie en diverse trainingsmodules leerlingondersteuning

Achtergrond:
Ik ben gestart als docent beeldende kunst en mentor op het vmbo. De leerling en wat deze nodig heeft om tot leren te komen intrigeerde mij, meer dan het vak. Al snel verschoof de focus van vakinhoudelijk naar pedagogisch. Van docent, naar mentor, naar leerlingbegeleider, naar zorgcoördinator. Na dertien jaar vmbo ben ik in 2012 overgestapt naar het praktijkonderwijs. Nu ben ik geen docent meer, maar vul ik mijn dagen als zorgcoördinator.

Over het belang van haar expertise:
Als zorgcoördinator neem ik mijn ruime ervaring mee naar de trainingen. Ik sta met mijn voeten in de klei, ken de praktijksituatie en weet dus ook wat er speelt in het werkveld. Ik heb het leukste vak van de wereld. De zorgcoördinator is een manusje van alles, een spin in het web, een ‘veelkunner’. Ik ken geen vak dat zo divers is, waar op zoveel verschillende competenties een beroep wordt gedaan. Elke dag is anders in het onderwijs, maar voor een zorgcoördinator is ieder uur anders.