Heb je een onderzoeksvraag over de ondersteuningsstructuur op jouw school, maar weet je het antwoord niet? Heb je al een doel voor ogen, maar heb je hulp nodig bij de weg er naar toe? Wij helpen je graag met een Onderzoek en Adviestraject. Voorafgaand aan het traject, maken we gebruik van een ondersteuningsscan. Dit evaluatie-instrument is gebaseerd op de Scan Passend Onderwijs van het Steunpunt Passend Onderwijs. We maken een eenvoudig en volledig overzicht van hoe de ondersteuning er op jouw school voorstaat en aan de hand daarvan richten we het adviestraject in.

Het onderzoek en adviestraject bestaat uit de volgende fases

  • Voorbereidingsfase: het traject start met een intake met de betrokken functionarissen. Op basis hiervan wordt de ondersteuningsscan passend gemaakt op de te onderzoeken ondersteuningsvraag van de school.
  • Onderzoeksfase: in deze fase wordt de ondersteuningsscan zo breed mogelijk ingevuld door de betrokken functionarissen.
  • Verdiepingsfase: nadat de uitkomsten van de ondersteuningsscan zijn geanalyseerd, houden onze experts interviews met de betrokken functionarissen. Zij verdiepen zich in de uitkomsten van de scan en kunnen zo waar nodig doorvragen om tot een volledig beeld te komen van de situatie.
  • Rapportage en advies: op basis van de uitkomsten van de ondersteuningsscan en de verdiepende interviews, stellen onze experts een rapport op met de bevindingen van het onderzoek. Bovendien geven ze adviezen om verdere ontwikkeling m.b.t. de ondersteuningsvraag te bevorderen. Het rapport wordt mondeling toegelicht aan de betrokken functionarissen.

 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op 
Mail: academie@nvs-nvl.nl
Telefoon: 030 – 760 9 760
of vul hieronder het contactformulier in.

Vul onderstaand formulier in om het traject aan te vragen

14 + 2 =