LOB en ouderbetrokkenheid (vo en mbo)

Ouders spelen een cruciale rol in het keuzeproces van jongeren. Voor jouw decanenkring, mentorenteam of voor je hele lerarenteam geven wij trainingen over hoe je ouders betrekt bij LOB. Op maat én op locatie.

Inhoud

Er zijn verschillende trainingsvarianten mogelijk:

  1. Een interactieve presentatie over de rol van ouders bij studiekeuze en hoe je daar als school/decanaat je voordeel mee kunt doen (één dagdeel)
  2. Een workshop waarin je meer achtergrondinformatie krijgt over ouderbetrokkenheid en LOB. Met een collega bekijk je praktische voorbeelden en bewerk je deze activiteiten voor jouw school (twee dagdelen).
  3. Een workshop waarin je LOB-gesprekken oefent met ouders (twee dagdelen).

Het doel van deze drie mogelijkheden is om meer inzicht te krijgen in de rol van ouders tijdens het studiekeuzeproces van uw leerlingen. Wij geven suggesties (en je zult er zelf ook een aantal ontdekken tijdens de workshops) om optimaal gebruik te maken van de positieve invloed die ouders kunnen hebben.

Doelgroep

Decanen, LOB-coördinatoren en mentoren in het vo (vmbo, havo, vwo) en mbo

Interesse?

Voor meer informatie over een training op maat op je eigen locatie en/of het opvragen van een offerte neem je contact op met Ellen Rozeman. Vul het formulier hieronder in, dan nemen we z.s.m. contact met je op.

1 + 1 =