Nieuws

 • 18 februari 2020

  De evaluatie van het Passend Onderwijs is naar voren gehaald. Voor de zomer 2020 wordt het stelsel geëvalueerd door en in de Tweede Kamer. In voorbereiding daarop wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar er wordt ook een veldmeting gedaan. Om die veldmeting te kunnen doen is een flink aantal partijen uitgenodigd als vertegenwoordiging van het (onderwijs)veld. Dit heet het Impulsoverleg. Beleidsmedewerker Elzeline Bergisch over de beijdrage van de NVS-NVL bij dit overleg.

 • 18 februari 2020

  Passend onderwijs staat hoog op de agenda van ouders, leerlingen, scholen, zorgpartners en politiek. Voor ieder kind een passende onderwijsplek en passende zorg, is de uitdaging waar we met elkaar voor staan. Komende maanden wordt de Wet Passend Onderwijs uit 2014 geëvalueerd. Zes netwerkpartners uit het onderwijs hebben de handen alvast ineengeslagen en geven de richting aan met een breed gedeelde Inclusieversneller.

 • 18 februari 2020

  Een op vijf scholieren woont samen met een langdurig ziek gezinslid en heeft een verhoogde kans op psychosomatische klachten. Middelbare scholieren met een zorgsituatie thuis scoren minder goed op levenstevredenheid, ervaren gezondheid, psychosomatische klachten en schooldruk. 

 • 18 februari 2020

  Stichting 113 Zelmoordpreventie heeft nieuw materiaal ontwikkeld dat te gebruiken is op school. Er is tevens een gratis online training te volgen op hun website.

 • 14 februari 2020

  Maar liefst 450 mensen die zich binnen en buiten de school bezighouden met LOB in het voortgezet onderwijs en mbo, kwamen op 13 februari naar Theater Gooiland in Hilversum voor het LOB Congres 2020. Het thema van deze editie was: 'wie wil jij zijn in de wereld van morgen?' Volgens Keynotespeaker Jan Bransen moeten we vooral niet teveel vooruitkijken en is het een kwestie van 'zijn wie je wordt'. 

 • 06 februari 2020

  Momenteel ligt een wetsvoorstel voor dat regelt dat alle scholen voor praktijkonderwijs aan hun leerlingen die succesvol het pro doorlopen een officieel erkend schooldiploma en bijbehorend portfolio meegeven. Betrokkenen kunnen nu via een internetconsultatie op dit wetsvoorstel reageren.

 • 05 februari 2020

  Vanwege het vertrek van onze collega, zijn we op zoek naar een communicatieprofessional voor 24-32 uur. Lees verder en stuur je motivatie plus cv voor 27 februari naar ons op! Hier kun je de vacature ook als pdf downloaden.

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

 

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les 8 keer per jaar.

 

Word vandaag nog abonnee.